Diserat ku Abah Anom

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Borangan #

Juhlas taun lalagasan. Teu mantak aral subaha. Unggal panggih jeung barayana. Mang Juha ukur tumarima. Kana kadar nu can katampa. Lin teu hayang jiga maranéhna. Dalah kudu dikumaha. Kahayangna can laksana. Mang Juha percaya. Kanyaah ti mantenNa. Sagala rupana moal nyalahan. Waktuna bakalan datang. “Saha jalmana nu teu hayang boga garwa!” pokna ngabantah. Mun aya barayana, nanyakeun masalahna. Mang Juha ukur sabar. Nandangan kanyataan hirupna.

Malem Jumaah. Mang Juha huhujanan meuli pulsa. Anjog di Tukang pulsa. Kasampak nu dagangna saurang wanoja. Mang Juha bungah kacida. Dumadakan haténa kabandang. Hayang mikanyaah Si Wanoja.

“Néng, nyuhunkeun pulsa?”
“Mangga! Mung abdi gé, hoyong artosna!” Si Wanoja nyikikik seuri. Gebeg…! Mang Juha reuwas. “Néng, teu janten kétang!” Ngabirigidig.
“Kunaon kitu Mang?” Beuki nyikikik seuri.
“Sieun aaah!”
“Sieun ku abdi?” Belenyéh Si Wanoja méré imut
“Sanés, artosna teu aya!”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s