Diserat ku Abah Asep

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Jadi sasaran #
Lalajo Aa gim ngawayuhna tivi keur haneut haneutna, teu hayang èlèh batur ulin salembur gè milu ngawayuh. Tapi naha si ambu nu marurung..?
Teu kuat kuring nanya..”ari ambu kunaon ?”
Singket nèmbalna “teu”
“atuh heunteu..” cek uing.
Si ambu kalah ngabetem.
Karayap uing ka dapur..”ambu ari kopi di mana ?” satengah ngagorowok kuring di dapur.
Si ambu teu betus nèmbalan, antukna uing nyokot cai tiis najero kulkas.
“ambu rèk nginum ?”
“embung”
“ambu rèk ceplok endog ?”
“embung”
“hayang di dadar endogna ?”
“embung”
“ambu, abah rèk nyieun gorèng kèjo hayang teu ?”
“teu hayang”
“ari ambu pan can dahar lain ?”
“kajeun, teu hayang”
*
Ari si ambu kunaonnya ? nembalan meni singket di tawaran itu ieu teu hayang, lah ieu mah pasti aya udang di balik bakwan…?
cik ah cuang talungtik hayang naon sih..?
“ambu ari ambu kunaon, jeung hayang naon sih ?”
“abah, ambu hayang abah satia. ambu embung di dua, ambu sieun abah ngawayuh jiga Aa gim jiga si saha èta babaturan abah nu goreng patut tèh ? nu kurang ajar geus wani wani ngawayuh. Padahal mah si goreng patut tèh jalma teu boga. Embung…abah, embung…pokona mah teu sudi teu hayang abah kawas batur..”
Èta si ambu naha jadi ngabèrèlè kitu jeung saha deui nu ngawayuh ujug-ujug uing nu jadi sasaran.. beu teuing. aya-aya waè.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s