Diserat ku Abah Anom

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Nu Junun Jeung Gurat Hirupna #

“Salut uingah lin sirik. Ningali manéh tumpak mobil alus. Sugan téh lin manéh?” gerentes Bagja. Pabeubeurang. Satutas kahampangan ti cai. Di hareupeun konterna. Aya mobil sédan pulas pérak jaba hurung-hérang. Satadina Bagja rék ambek, ka anu boga mobil. Kumawani markirkeun mobilna bari teu basa teu carita. Barang sup asup ka konter, ti tukangeun aya nu nanya. “Geus ti mana heula?” Bagja malikkeun awakna. “Éééh siah, sugan téh saha! Tas ti jamban!” “Paingan atuh lila!” pokna. “Ka mana waé, jarang datang ka dieu?” ceuk Bagja, ngajak seuri ka manéhna. “Lah aya wéh, ngadodorong roda! Punten, pangeusiankeun pulsa, Bos!” témbalna. Bagja gura-giru ngaladangan paméntana. Bérés ngeusikeun pulsa. Manéhna amitan bari ngasongkeun duit. Ninggalkeun konter laju sup asup ka jero mobil, nu diparkir hareupeun konter. Geuleuyeung mobil pulas perak, disupiran ku manéhna. Ladang jualan nasi goréng, di sisi jalan.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s