Diserat ku Abah Anom

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # SOAK (SO AKrab) #

Wanci sareupna. Diuk ‘na bangku panjang nu ngajéjér. Nunggu giliran dipariksa ku Mantri Otong. Ohim katingali humarurung. “Lila nya, Pa Mantri téh!” pokna. “Antosan! Mantrina ogé, teu acan sumping!” cekéng téh. “Uing nyeuri hulu!” ceuk Ohim. “Sateuacan Akang, tangtos abdi heula!” “Lah uing heula nya, teu kuat yeuh! Asa muter!” “Budayakeun ngantri!” témbal téh. Sajongjonan ngobrol, Torojol saurang Nini-nini datang. Beungeutna kandel ku wedak. Ningali kuring, nyéh manéhna maledogkeun imut. Si Nini gék diuk gédéngeun kuring.

“Kumaha damang?” ceuk Si Nini. Kuring ukur uleng bari mikir. “Rarasaan can kungsi panggih.” gerentes téh. “Kunaon teu ngawaler?” Nyéh manéhna imut deui. “Iiih, piraku teu kenal ka abdi? Hilap deui, nya?” Si Nini tetelepék. “Hapunten dupi Nini téh, saha? Ti tadi abdi ngémutan, lebeng!” témbal téh kerung. “Piraku hilap deui! Bulan kamari, urang panggih di Palestina!” pokna bari mimiti cubak-cabak kana leungeun kuring. “Deuuuh, sasih kamari abdi teu ka mana-mana!” beuki kerung. “Jeung uing meureun Nini, panggih di alam ngimpi!” ceuk Ohim bari nyabak huluna.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s