Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Peureupan ti Tukangeunana #

Ampir unggal minggu, kaleungitan duit. Tatangga ogé, loba nu ngalaman. Leungitna, salambar-salambar. Ceuk Nini Tungi, dukun kawentar di kampung, duit téh pasti dipaok ku tuyul.
“Bisi hayang nyaho, saha jalma nu boga tuyulna, gampang.”
“Kumaha, Ni?” Atoh.
“Mun manjing sareupna, aya jalma nu ngaliwat, peureupan ti tukangeunana. Mun ngalieuk, tangtu manéhna nu boga tuyul.”

Sareupna, ngahaja diuk di hareupeun imah. Unggal aya nu ngaliwat, dipeureupan. Can aya nu ngalieuk. Geus aya meureun sapuluh urang mah. Masih keur nungguan, teu kanyahoan, Pa Dadang, dokter ngora, nu anyar nyéwa imah hareupeun, nyampeurkeun. Ngomong leuleuy,
“Néng Asih, énggal kalebet! Tos burit. Ieu, eueut!” Ngasongkeun obat.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s