Diserat ku Ade Nendang Rahman

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Mas Punjul #
Innalillahiwainnailaihiroji’un, Mas Punjul pupus. Mas Punjul nu sok dilandih Jelema Leuwih, ayeuna kantun nineungna. Nineungna nalika jadi RT, jabatan nu kacida mulyana. Aya nu maot, aya nu pasea, aya nu kahuruan, nu pangripuhna pasti RT. Dina hiji waktu manehna datang ka imah.
“Abdi teh bade nuhunkeun saran ka Bapa, kumaha upami abdi ngintun serat ka Bupati?” Cenah daria naker.
“Surat ka Bupati? Urusanna naon?” Kuring heran.
“Abdi teh jadi RT tos lami, pangterangna masalah masarakat, tapi ari piduiteun kabeh dicandak ku pamarentah. Di RT urang bae nu gaduh mobil jeung motor teh pan seueur, tapi pajegna mah ditarik ku pamarentah. Tah, abdi teh bade nyeratan Bupati supaya mayar pajeg teh ka masing-masing RT-na, keur ngabangun RT-na masing-masing… Pan mun kitu teh langsung karasa ku masarakat pembangunan tina pajeg teh, moal pada ngorupsi….” Cenah sumanget.
Kuring ukur seuri koneng…. Mas Punjul, mugia Alloh ngahapunten samudaya dosa-dosana…..

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s