Diserat ku Abah Anom

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Bobotoh Sajati? #

Sapoé deui, Pérsib rék adu jajatén jeung musuh gerotna. Jang Ohim élékésékéng. Hayang geura nyaksian, kasebelasan kameumeutna padungdung tarung. Wanci haneut moyan, manéhna geus nongkrong bari pesen kopi hideung, ka sobatna, nu muka kios di sisi jalan.

“Kumaha meunang moal, Pérsib téh?”
“Meunang! Pira ngalawan Pérsija.”
“Har, naha meuni yakin kitu?”
“Sagala rupa gé kudu optimis!”
“Alus atuh. Ngan éta mun Pérsib éléh kumaha?”
“Pokona kudu meunang! Mun éléh tingali wéh siah!”
“Rék lalajo moal, ka GBK?”
“Lalajo atuh! kangaranan bobotoh sajati, rék maén di mana waé, kudu lalajo!”
“Naha teu sieun diarah ku Si The Jack?”
“Naha jeung kudu sieun. Sarua dahar sangu ieuh!”
“Uingah salut! Sia mah bener-bener bobotoh sajati. Rék Pérsib meunang atawa éléh, teu weléh lalajo bari nyopét dompet batur…”

Ngadéngé omongan sobatna. Jang Ohim ngagakgak seuri. “Uing téa bobotoh sajati!”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s