Diserat ku Abah Anom

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Ulang-taun Bagja #

Poé ieu. Bagja ngurangan jatah umurna. Ti isuk jedur nepi ka soré jedér. rabul anu méré salamet, ngawilujengkeun ka manéhna. “Kang, wilujeng milangkala nya! Diantos traktiranana engké wengi!” Kabogoh anu pangngorana ngainbok. “Kang, wilujeng ultah, diantos engké wengi di péngkolan!” Ceu Dési, salingkuhanana. Nelepon ngajak jangjian. “Kang ulangtaun nya? Engké wengi ulah hilap, diantos ku Yayang di Diskotik!” Mbak Yayang, pelayan Diskotik. Ngaésémés sarwa ngajak jangjian. “Papih kan ulang taun, engké wengi, ajak Mamih sama anak-anak, jalan-jalan nya?” ceuk pamajikan anu kolot, basa manéhna rék indit ka kantor. Acan Néng Susi, Néng Bunga, dua kabogohna sarwa ménta hadiah. Kitu ogé pamajikan anu ngora, omat-omatan. Peuting ieu, wayahna. Bagja kudu saré di imahna.

Wanci sareupna. Mangsana Bagja kudu balik. Manéhna bingung nu teu manggih tungtung, kudu kumaha nyumponan sagala kahayang maranéhanana? Ngahuleng ngaraga meuneung, ahirna meunang ideu nu brilian. Gap kana hénpon kameumeutna, laju ngaésémés baladna nu dipikasieun ku manéhna. “Ijroil, tiasa kitu, ayeuna sumping ka kantor…?”

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s