Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Ogoan Kénéh Geuning #

Supri, tatangga, ngajakan démo ka Komisi Pemberantasan Maling (KPM). Cenah, Ketua ér-ka pinilih téh kalibet maling duit, waktu manéhna keur jadi ér-té.
“Naon bukti-na? Saha saksi-na?”
“Teuing. Ceuk Si Ogi, pengacara sohor, Si Ér-ka téh, maling. Peun!”
“Hus, teu bisa kitu. Mun ngomong hukum, kudu ngomong fakta. Bukti jeung saksi.”
“Ah masalah éta mah, lain urusan kuring. Rék milu atawa moal?”
“Teu sudi!”

Nongton berita na TV. Katingali Si Supri panghareupna. Sosorongot. Peureupna dibuleud-buleud, rék ninju nu keur ngomong, ngan aya nu ngahalangan. Sababaraha pulisi ngabubarkeun démo, sab euweuh surat pemberitahuan rék démo, ka kapulisian, tur ngaliwatan waktu nu diwenangkeun keur démo. Si Supri dibebetot. Kokosodan, nolak dibawa pulisi.
“Saya nggak mau. Pokoknya, saya nggak mau.” Ngarenghik jiga budak olol lého.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s