Diserat ku Nandang Sofyan Priatna

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Ngadak-ngadak #

Jalan pinuh ku kendaraan. Mobil ngantay, motor ting salebrit, sakapeung macét
Isukna di hiji Imah.
“Teréh jeung resép kana motor mah!”
“Kawas budak ngora waé ngebut!”
“Mun laon matak kasérémpét batur tuda Mah!”
“Ulah ngebut teuing!” témpas ceu Kokom
“Teu atuh da jeung jeujeuhan!” kang Duleh negeskeun
Kring…! telpon disada. “Halow iya saya sendiri, ada apa ya Pa?
“Bapak terbidik kaméra berhadiah!” témbal nu lelepon
“Ah…modus!” kang Duleh némpas
“Betul Pa, joba saja lihat koran hari ini!” Ceuk éta nu nelepon bari nutup teleponna.
“Aya naon Pah?” ceu Emin nanya bari ngais budakna nukarék hudang saré.
“Hadiah mah!” témbalna bari bray koran di buka, nyampak poto manéhna na motor di buleudan keur nyalib motor nuditumpakan ku ABG.
“Holéh…ci bapa jagoan!” ceuk éta budak surak na aisan indungna.
“Hah…!” Kang duleh jeung ceu emin calangap reuwas pacampur bungah. Bungah lain mungsaukur meunang hadiah tapi bungah ceung reuwas ngadéngé budakna bet ngadak-ngadak bisa ngomong sok sanajan cadél.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s