Diserat ku Neneng Yatikurniati

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Extracted #

Sidang ka hiji. Pamariksaan para pihak. Gugatan Purwo ka Ceu Pupu, klién Cahaya Suminar. Saencanna, cenah Purwo rék nguasakeun ka dua ribu advokat, geuningan ngan sababaraha urang.

Sidang ka opat. Réplik. Salasahiji dalil posita-na nyebutkeun, keur nguatkeun alesan gugatan, rék ngajukeun bukti, sapuluh treuk. Bakal diangkut ku limalas mobil lapis baja, nu biasa dipaké ngangkut duit. Duka mobil saha.
Sidang ka genep. Pembuktian penggugat. Bukti tilu bundel. Majelis hakim mariksa unggal lembar bukti bari kerang-kerung. Cahaya surungah-séréngéh ningali ketua majelis hakim jiga nu bingung. Trét, ketua majelis hakim nyieun catetan ngeunaan bukti. Sidang ditunda. Rék kaluar rohangan, Cahaya leumpang patutur-tutur jeung kuasa hukum penggugat, pok manéhna ngomong,
“sugan téh, ngan ukur bungbuahan jeung sabangsana, nu bisa di-ekstrak téh.” Ngélég, puguhan babaturan manéhna kénéh.
“Ari teun?”
“Bukti klién anjeun. Tina sapuluh treuk bisa jadi tilu bundel. Advokat-na cenah rék dua ribu urang, geuning diékstrak ogé.” Patingcakakak.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s