Diserat ku Nandang Sofyan Priatna

Dipidangkeun dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Tarawéh Galaw #
Aya béja kabogohna diboncéng kunu karék mudik. “Annyir…teu genah haté tarawéh gé jadi teu konsén!” haréwos jang juned kanu sagigireunnana. “Balik wé udag ka dituh!” Nu diharewosan malik ngawarewos. “Enya kitu?” témbalna. “Heueu geura bisi dibawa kaman boa!” manehna nandeskeun. Jang Juned ngajengkat ninggalkeun sap pang tungtungna. Teu kungsi lila kadéngé nu ngagebut lebah lawang. Jang Juned labuh nangkuban alatan sukuna pakojot kana sarung nu keur dipaké. Barudak nu sap pang tukangna saleuri diparengkek. Brét ! sora nu hitut nambah-nambah pikaseurieun, cakakak nu lebah lawang di témbal kunu sagigireun bari nutupan bahamna.
“Montong tarawéh ari mung saukur rék marotah mah!” Kang haji Sobur nu jadi imam ngambek sabada salam. Sajonjonan barudak repéh. Solat tarawéh dimimitian deui. Sawatara setan-setan ting belenyéh ting kuciwes jeung batur-baturna pada bungah rék ngamimitian deui tugas hancana. Teu jauh ti tempat éta Jang Juned keur papuket galungan jeung hiji lalaki nu ngabonceng kabogohna. Setan ngabarakatak saleuseurian bari ngigelan sora dulag hawar-hawar.

Iklan

tulis

Please log in using one of these methods to post your comment:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s