Skip to content
Status

Diserat ku Ed Jénura

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Jackpot #
“Kurang leuwih dua minggu,” ceuk lalaki nu dibaju konéng bari leumpang muka masker, ngajauhan nu ngabugigag dina rungkun cau. “Keur meujeuhna melendung. Sakeudeung deui ge bitu, ayud, buyatak siga bubur. Akut, Man!”

Gusti. Mun teu ngarah diburuhan mah sangheuk teuing gawé kieu patut. Rét ka si Ujang, sarua pagawé anyar. Beungeutna sepa. “Hayu,” cekéng, bari ngagusur kantong, neger-neger manéh. Si Ujang unggeuk.

Srog. Hiekna mingkin rosa. Mayit taranjang nu nyangkéré handapeun rungkun téh mélétét. Matana lééh. Létahna ngelél sagedé cau. Geuneuk. Beuteung jeung raranganana melendung. Sakeudeung deui gé bitu, cenah. Buyatak. Emh. Srog. Suku rarampéolan. Handapeun kulit geuneukna, mayakpak sagedé-gedé béas. Bodas. Utey. Tingarutek. Bilatung. Kerekes. Kerekes. Sora bilatung ngaremus daging. Orolo. Si Usman utah. Buriak laleur rabeng.

Kuring calangap. Hieng. Aya nu asup kana sungut. Bau. Bau. Ampun. Keleter jangjangna nyapuan tikoro. Orolo.

Status

Ditulis Oleh Ridwan Tampubolon

Lewat
Puisi

Facebook photo

Sekedar mengenang…

Ketika pekat malam meradang….
Kupungut angan yg tlah menghilang…
Ditelan oleh waktu yg bertualang….
Kini hadir dengan sunyi berpulang….

Dan …senyummu pun datang bertandang…
Pada kelumit hati yang terbuai rasa bimbang…
Lalu khayal bergumul mengambang…
Tentang kisah yg tak mungkin…terulang…

Ketika itu kita mengucap janji dengan lantang….
Seakan tak perduli dengan aral melintang..
Pada nyatanya…jurang membentang panjang…
Usailah kisah mesti kita telah berjuang…

Kini swnyummu hadir meski sekedar bayang….
Anganku tinggi melayang..
Aku hanya sekedar mengenang….
Bukan untuk kembali mengulang……

Status

Ditulis Oleh Egi Setiagi

Lewat
Puisi

Facebook photo

Slalu kuselipkan namamu dlm do’aku ,
Slalu kupohonkan pintamu pada Tuhanku,
Meski hatiku sekeras batu , namun bisa luluh saat kdua tangan turut bersimpuh ,

Status

Diserat ku Inda Nugraha Hidayat

Dina Lapak
Fiksimini Basa Sunda

Facebook photo

Fikmin # Nu Indit Ngajingjing Karumasa #

“Moal, moal diserahkeun ku aing mah. Rék dipodaran sakalian.” Sérépét, Sarkim ngalugas bedog. Beungeut geuneuk, awak ngadégdég. “Sabar, Sarkim, montong ngagugu napsu! Keun baé da kitu kanyataannana. Kékéséd mah montong sok ngimpi jadi simbut,” ceuk Ki Uday, ngalelemu anakna nu keur kabulen amarah. “Tarimakeun baé, Kim, bongan boga indung-bapa sangsara. Teu becus nulung teu bisa nalang, jauh ka nyugemakeun. Nu aya ukur bisa barang pénta jeung ngaririweuh, meujeuh mun ku minantu dijejeléh dicacampah téh.” Lain leler, Sarkim kalah beuki mudigdig. Teu narima kolotna dihina. “Rumasa, Kim, réa jangji indung-bapa manéh ka minantu, nu tug ka kiwari can kacumponan. Wajar mun manéhna nyebut tukang bohong atawa tukang jalir. Heueuh, da kumaha atuh, lain teu hayang nedunan jangji, tapi nya kitu …” Panon Sarkim ngagebur. “Keun ti isuk mah bapa jeung ema moal ngaririweuh maranéh deui.” Leguk. Koléang. Pung, Ki Uday ngapung nyusul pamajikanna nu geus leuwih ti heula mumbul ngalak paul.

Status

Ditulis Oleh Uut Retno

Lewat
Fiksimini Bahasa Indonesia

fiksimini

(Niatnya mo bikin cerita lucu. Tapi gak tau lucu apa kagak enih cerita).

Percakapan Bumil dan Suami.

“Yah, si Dede pengen dibeliin mobil Mercy” sambil megangin perut.

“Enggak bakal Ayah beliin!” cuek bae maen HP.

“Kok Ayah gitu?” sambil cemberut.

“Mendingan die ileran ampe dua tahun daripada Ayah belain kredit mobil, seumur idup kagak bakal lunas tuh mobil” masih cuek bae maen HP.

“Ayah tega bener sama anaknya sendiri” pasang tampang melas.

“Masih dalem perut ajah udeh nyusahin, apalagi kalo die udah lahir entar” masih cuek bae maen HP.

“Ayah …, tega bener. Hiks hiks hiks” nangis guling-guling.

“Logika aja deh, Bun. Kalo Ayah turutin kredit Mercy, terus die lahir enti kayak Wak Waw tampange, nyesek banget kan, Bun. Amit-amit dah!” usap perut tetep masih maen HP.

“Enggak apa-apa Ayah, nanti kita suruh dia jadi artis, terus lunasin deh kredit mobil Mercynya. Oke, Yah. Setuju!” teriak kegirangan.

Ayah berenti maen HP terus nangis guling-guling.

CoPast dari Murid Les
Jakarta, 21.10.14.

Status

Ditulis Oleh Vodkaholic

Lewat
Fiksimini Bahasa Indonesia

fiksimini

Fiksi # ngapelin pacar #

Tok Tok Tok “siapa ya”
Suara dari balik pintu.
“iya sebentar ” pintupun terbuka..
Permisi om si fira ada dirumah? Tanyaku dengan sopan Dan sedikit kaku..
” ada kenapa ” jawabnya
” Mau ajak dia jalan om”
Rumah kamu dimana “
Di daerah *****” jawabku
“kerja atau kuliah” tanya nya lagi.
Kerja om.. ..
Kamu lulusan mana, Punya pengalaman apa?.
Akupun bengong (dalam hati mau ngapelin pacar kok Jadi wawancara gini)……… #mati_kata -_-

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

%d blogger menyukai ini: